MİNİ KAMPÜS
Yaşasın okullar açılıyor. Peki ama geleceğin doktorları, mühendisleri, sanatçıları büyüyünce ne olacaklarına karar verdiler mi? Karar veremeyen ya da verdiği karardan emin olmak isteyen minikler için meslekleri daha yakından tanıyabilecekleri mini bir kampüs hazırlayalım dedik.
Etkinlik alanına yerleştirilen oyuncak evler , çocuk oturma grupları ile farklı bir faaliyet alanı yaratılır.Evlerden her biri ve önündeki alan farklı bir fakültedir. Fakülteye girişte kayıt yapılır ve eğitim sonu sınavında başarılı olan minikler diplomalarını alarak fakülteden mezun olurlar.
Her fakültenin kendi etkinliği vardır. Bu etkinliklerde minikler bir yandan el becerilerini geliştirirken diğer yandan da çılgın profesörlerimizin fakülte müfredatına uygun olarak hazırlanmış oldukları dersleri dikkatle dinlerler. Eğitim sonrası yapılan mini bir sınavla bu bilgiler ölçülerek başarılı olan miniklere diplomaları verilir 🙂
FAKÜLTELER
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Çiçekleri,ağaçları kısacası tüm bitkileri daha yakından tanıma fırsatı bulacağımız bu fakülte de bir birinden renkli atölye çalışmaları bizleri bekliyor. Renkli kartonlarla rengarenk çiçekler, bardaktan inek yapımı, bardaktan tavuk yapımı gibi atölyelere katılacaklar.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Ressam kostümü giyen miniklerimiz burada şovalelerde hayallerini süsleyen resimleri sulu boya ile yapma fırsatı bulacaklar.
MODA TASARIM FAKÜLTESİ
Bu fakülte Boyamalar,Keçe Çantalar ve Takılar yaptığımız fakültedir.
Moda bizim işimiz 🙂
SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ
Deniz altında yaşayan canlıları merak eden miniklerimizi su ürünleri fakültemize kayıt yaptırmaya bekliyoruz. Burada neşeli deniz altı yapımında atık materyallerden balıklar, ahtapotlar, deniz yıldızları ve daha bir çok şeyi yapmayı öğrenirken çılgın profesörlerimiz de bu canlılar hakkında bilgi verirler.
TIP FAKÜLTESİ
Soluk al soluk ver, kalbimiz nerededir, normal bir insanın kalbi dakika da kaç defa atar, akciğerler vücutta hangi görevi yaparlar? Fakültelerin en zoru Tıp Fakültesi. Burada profesörlerimizi iyice dinlemeli derslerimize çok çalışmalıyız. Farklı materyallerden insan vücudu kolajları yaparak vücudumuzu daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Önce iş güvenliği diyen minik mühendislerimiz baretlerini takar ve yeleklerini giyerler. Ardından kolları sıvayan mühendislerimiz dev tuğla legoları mini kepçeleri ile taşıyarak evler, kaleler inşa ederler.
REKTÖRLÜK
Rektörlük binasında mezun olan arkadaşlarımız kep ve cübbe giyerek hep beraber keplerini havaya atarlar.